Helt fantastisk gode og fudgy brownies

Fudge brownies

Man kan aldri ha for mange brownie-oppskrifter, spesielt hvis de bare blir bedre og bedre for hver man prøver… Dette var en ny høydare da jeg testet den for første gang her forleden; fantastisk fudgy brownies, som man etter første bit tenker er såpass mektig at man bare klarer én liten bit, men så ender man likevel opp med en til, og en til, og en til … Nam.
Oppskriften er hentet fra Manuelas bakebibel, med bare noen mindre endringer.
Du trenger:
  • 225 g smør
  • 475 g sukker
  • 4 store egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 90 g rismel eller vanlig hvetemel
  • 130 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts instant espresso kaffepulver (valgfritt)
  • evt. 250 g hakket sjokolade og 100 g hakkede valnøtter eller andre nøtter du liker (valgfritt)
Sett ovnen på 180˚C og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.
Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme. Når smøret er smeltet tilsettes sukker, rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder. Hell røren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2-3 minutter.
Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretter inn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.
Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver og bland det inn i røren. Hvis du bruker sjokolade og nøtter tilsetter du dette nå, og rører det forsiktig inn med en slikkepott.
Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvis du ikke skal spise dem med en gang: dekk til med lokk eller folie og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

No comments:

Post a Comment