Litt sunnere fudge brownies

Her kommer oppskriften på en brownie som kan spises med (nokså) god samvittighet! Den inneholder verken hvitt sukker eller hvetemel, men derimot havre og avokado… Hvis du er skeptisk, synes jeg du definitivt skal prøve – du kommer til å bli overrasket over hvor gode de er…

Mørke fudge brownies med avokado
(Ca. 16-20 biter)
Du trenger:
  • 250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 middels store avokado (ca. 180 g skrellet vekt)
  • 1 ¼ dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt el. vaniljesukker (evt. bruk frøene fra 1 vaniljestang)
  • 3 store egg
  • 50 g kakao
  • ¼ ts bakepulver
  • 60 g havremel
Glasur:
  • 1 middels stor avokado (ca. 90 g skrellet vekt)
  • 20 g kakao
  • ½ dl lønnesirup
Forvarm ovnen til 200°C og kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Avkjøl noen minutter og rør inn solsikkeoljen.
Mos avokadoene helt med en gaffel (eller bruk en blender/food processor for å være sikker på at de blir helt finmost) og ha dem over i en bakebolle. Tilsett lønnesirup, vaniljesukker og eggene, og visp til alt er godt blandet.
Tilsett kakao, bakepulver og havremel, og rør bare nok til at alt er blandet inn og røren er jevn. Hell alt over i formen, og jevn til overflaten. Sett formen i ovnen på midterste rille og stek i 13-15 minutter. Avkjøles helt i formen.
I mellomtiden lager du glasuren. Ha avokado, kakao og lønnesirup i en blender eller food processor. Kjør maskinen til blandingen er jevn og blank.

No comments:

Post a Comment