Sjokolademokkaruter med vanilje og kokos


Sjokolade, kaffe, vanilje, kokos… what’s not to love? Disse små munnfullene smaker nydelig som dessert sammen med en kopp skikkelig god (og sterk) kaffe. Noe å prøve til helgen, kanskje?
Hvis du ikke er så glad i kokos, kan du erstatte den med samme mengde havregryn.
Du trenger:
(Ca. 40 biter)
Bunnen
  • 225 g mykt/romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 50 g kakao
  • 200 g hvetemel
  • 85 g kokosmasse
Vaniljefyllet
  • 325 g melis
  • 50 g mykt/romtemperert smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker (bruk vaniljesukker med ekte vanilje)
  • 2 ss kremost naturell (f.eks. Philadelphia)
  • 1-2 ss melk
Sjokoladetoppingen
  • 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold), i biter
  • 2 ss smør
  • 2 ss espresso eller veldig sterk kaffe
Sett ovnen på 180°C og legg bakepapir i en liten langpanne, ca. 35 x 25 cm.
Lag bunnen først. Ha smør og sukker i en miksebolle og miks dette lyst og luftig. Sikt inn kakao og mel, tilsett kokosmasse, og bland så alt godt sammen. Ha deigen over i formen og trykk den utover i en jevnt lag ved hjelp av hendene eller baksiden av en skje. (Det kan være enklere å legge et ark bakepapir oppå før du klemmer deigen utover.) Stek bunnen på midterste rille i ovnen i ca. 15-18 minutter. Avkjøles helt.
Vaniljefyllet lages ved å mikse sammen melis, smør, vanilje, kremost og melk til blandingen er jevn og fin. Bre fyllet utover den avkjølte bunnen i et jevnt lag. Sett formen i kjøleskapet så lenge.
Lag sjokoladetoppingen ved å smelte sammen sjokolade, smør og kaffe over et vannbad. (Det vil si i en varmebestandig bolle som settes på toppen av en kjele med småkokende vann.) Rør underveis til du har en blank og fin sjokolade. Avkjøles litt slik at den ikke er varm når den has over det kalde vaniljefyllet. Bre sjokoladen utover med en kniv eller spatel.
Sett kaken i kjøleskapet til den er helt kald; 2-3 timer eller over natten.
Skjæres i små biter med en skarp kniv, og serveres med god kaffe.
Tips: Disse holder seg godt i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager.

No comments:

Post a Comment